به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمد وتد» رئیس دانشکده حقوق در دانشگاه صفد (شهری در شمال اراضی اشغالی) و محقق ارشد مؤسسه امنیت ملی رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴» از احتمال وقوع کودتای نظامی علیه «بنیامین نتانیاهو» سخن گفت.
این پژوهشگر در ابتدای گفتوگوی خود تاکید کرد: «بعد از تصویب بخشی از طرح اصلاحات قضایی، من انتظار دارم یک کودتای نظامی در اسرائیل رخ دهد؛ این آغاز پایان نظام دموکراتیک در اسرائیل است، حتی اگر یک سیستم دموکراتیک لنگ باشد».
محمد وتد افزود: در صورتی که دیوان عالی تصمیم روز گذشته کنست را که به دنبال محدودیت اختیارات سیستم قضایی است، نپذیرد و بین قوا درگیری ایجاد شود، شاهد کودتای نظامی خواهیم بود. این اظهارات بر اساس «تحلیل عمیق همه شخصیتهای امنیتی اسرائیل است که انتظار میرود در کنار دادگاه بایستند».
محقق ارشد مؤسسه امنیت ملی رژیم صهیونیستی ادامه داد: ما در یک لحظه تاریخی هستیم. عدم استقلال دیوان عالی «به معنای یک موضوع واحد و صریح است، همه افسران ارتش در اسرائیل در خطر محاکمه در دادگاه بینالمللی کیفری در لاهه هستند و این را هیچکس نمیخواهد. ارتش براساس پروندههای جنایی که علیه او تشکیل شده، غیرمنطقی عمل میکند».
پارلمان رژیم صهیونیستی عصر روز گذشته، دوشنبه (بیست و چهارم جولای) به حذف اصل «عدم معقولیت» رأی مثبت داد. این اصل با رای مثبت ۶۴ عضو کنست به تصویب رسید؛ در حالی که نمایندگان اپوزیسیون جلسه را تحریم کردند.
اصل عدم معقولیت به دیوان عالی رژیم صهیونیستی این امکان را میداد که تصمیمات دیگر قوهها را در صورتی که آن را غیر معقول بداند، ملغی کند، اما با تصویب این طرح قوه قضائیه دیگر امکان لغو تصمیمات دیگر قوهها را نخواهد داشت.
رسانههای صهیونیستی عصر روز گذشته گزارش دادند که نتانیاهو دوساعت بعد از تصویب طرح جنجالی ایجاد تغییرات در نظام قضایی، با «هرتزی هالوی» فرمانده ستاد کل ارتش اسرائیل دیدار کرده تا با او درباره اثرات این طرح بر ارتش و همچنین ممانعت نیروها از سرپیچی از خدمت صحبت کند.
در ادامه این گزارشها آمده بود که هالوی در گفتگو با نتانیاهو به او هشدار داده با آنکه اعتراضات علیه تصویب طرح اصلاحات قضائی عمدتاً بر نیروهای احتیاط در نیروی هوایی ارتش اثر گذاشته است؛ حالا این نگرانی وجود دارد که اعتراضات تسری پیدا کرده و به امتناع از انجام خدمت اجباری هم منجر شوند.
نتانیاهو شب گذشته و باوجود اعتراضات صدهاهزارنفری در تلآویو علیه این اقدام کنست، در سخنانی گفت: امروز ما در حال برداشتن یک گام دموکراتیک برای تقویت توازن بین قوا هستیم. ما به تلاش برای دستیابی به سازش با مخالفان ادامه خواهیم داد و برای دستیابی به توافق بر سر اصلاحات گفتگو را آغاز خواهیم کرد. من از کارکنان و افسران ارتش میخواهم که مسائل مربوط به سیاست را ترک کنند و به فکر امنیت باشند!
واکنشها از سوی ائتلاف معارض به تصویب این طرح هم تند بود؛ این ائتلاف قرار است امروز درخواست لغو قانونی شدن این بند را به دیوان عالی قضایی ارائه دهد. «یائیر لاپید» رهبر ائتلاف مخالفان در کنست بعد از تصویب طرح گفت: این تصویب، شکستن کامل قواعد بازی بود. دولت و کابینه ائتلافی میتواند مسیر حرکت کشور را تعیین کنند، اما نمیتواند درباره ماهیت سیستم سیاسی آن تصمیم بگیرد.
«بنی گانتز»، دومین رهبر ائتلاف مخالفان و وزیر جنگ کابینه سابق هم تصریح کرد: این شکاف بر اسرائیل و امنیت آن تأثیر میگذارد؛ این ویرانه «معبد سوم» است. امروز روز سختی است و اسرائیل شکست خورد. هر کسی که امروز فکر میکند پیروز شده، به زودی خواهد فهمید که این تصور خطایی راهبردی بوده است. وقتی به قدرت برگردیم، همه آنچه را که امروز تصویب شد پاک خواهیم کرد. / فارس